Biblioteca

Aquesta biblioteca neix de la necessitat de socialitzar coneixements i cultura entre la gent que freqüentem Ca Ses Mopis. Tot i tindre llibres generalistes, la nostra intenció és facilitar l’accés a lectures que no es troben fàcilment a les biblioteques municipals pel seu caràcter crític i subversiu. Nosaltres volem llibres que ens serveixin per a l’autoformació contra la societat totalitària que ens ve imposada, per crear comunitat al voltant de la seva crítica, i generar una cultura de resistència als nostres barris i pobles.


El fons de llibres amb el qual comptem té un llarg recorregut i s’ha nodrit contínuament de les donacions que han aportat diversos individus i col·lectius. Alguns llibres provenen de la biblioteca improvisada que es generés durant l’okupació de la plaça d’Espanya a la primavera del 2011 (l’anomenat 15M). Altres s’han incorporat al seu pas per diverses biblioteques socials de Ciutat que han mantingut viu el fons: la biblioteca popular del CSO Sa Foneta, els llibres del col·lectiu Agrohoritzontal, la Biblioteca Autogestionada de la Universitat Lliure de Mallorca, la biblioteca de l’Ecoxarxa Mallorca, o la biblioteca de Transitant. La nostra intenció és continuar amb aquest treball desinteressat que han aportat tantes persones, i en la mateixa línia, posar la biblioteca al servei de la transformació radical de la societat.

Volem que totes participem en aquest projecte, que la biblioteca no sigui només un espai per a llegir, sinó també un espai on col·laborem, reflexionem col·lectivament, i ens ajudem les unes a les altres.

Com funciona la biblioteca?

Els llibres de la biblioteca es poden consultar i llegir a Ca Ses Mopis, o bé es poden agafar en préstec. Per agafar un llibre en préstec heu d’apuntar les següents dades al registre que trobareu a la taula situada entre ses prestatgeries de la biblioteca:

Nom i contacte | Títol del llibre i/o autora | Data préstec | Devolució

Demanem el vostre nom, un telèfon o correu de contacte, el títol del llibre que us porteu i la data en la qual agafeu el llibre. Donam dos mesos de termini per a tornar el llibre, que haureu de deixar en la mateixa secció de la qual el vàreu agafar, a més del compromís d’apuntar la seva devolució al registre posant una creu a la casella situada a l’apartat de «Devolució».

A més a més, la nostra intenció és disposar també d’un ordinador operatiu on poder compartir llibres en format digital, música, fanzines o pel·lícules. Per fer-ho servir haureu de dur algun suport (per exemple una memòria USB) per tal d’emportar-vos el material en el qual esteu interessades o deixar material nou a l’ordinador.


“Es tracta solament que no sigui la minoria privilegiada de sempre l’única que tingui accés a l’elaboració teòrica i a la comprensió de les anàlisis i desenvolupaments explicatius“.

Equipo Exterior-Nuestra Clase, Diccionario del militante obrero, 1970.