Dinars de Solidaritat amb les refugiades dissabte 22 d’octubre!

426126211_106599

Ca ses Mopis – Dinars de Solidaritat amb les refugiades

Quin és l’objectiu d’aquest projecte?

L’objectiu és poder enviar 50€ a la setmana a un hotel ocupat per famílies refugiades a Atenes “Hotel Oniro”, per tal de que puguin comprar menjar fresc (verdures, fruita…) ja que l’únic que tenen per menjar és menjar envasat.

Els diners s’enviaran directament a les refugiades que estan dins l’okupa (de les quals tenim el contacte) a través dels voluntaris de l’associació SOS REFUGIADOS que estan ara a Grècia.

Aquesta activitat es permanent, és a dir, es realitzarà dues vegades al mes. El preu del dinar serà de 5€ per persona.

Què és l’Hotel Oniro?

L’Hotel Oniro era un hotel situat a Atenes i feia més o menys 6 anys que estava buit (desocupat, abandonat) i va ser obert (ocupat) arrel de la manifestació del 16 de Juny*.

Dos dies després van entrar a viure les famílies. A dia d’avui, hi ha 155 persones de les quals 35 són infants.

Dins aquesta okupa s’organitzen assembleariament de manera que la neteja i les gestions de l’espai funcionen per torns. Per exemple, han aconseguit entre elles mateixes disposar de llum i agua, també d’un espai pels infants on imparteixen classes amb l’ajuda de voluntaris.

No tenen cuina però estan en contacte amb altres okupes per aconseguir fer el menjar. Actualment viuen de voluntaris que els donen doblers o menjar majoritàriament envasat.

* A la manifestació del 16 de juny participaren famílies de refugiades amb l’ajuda d’activistes grecs (voluntaris) baix el lema “we live together-we fight together”. Aquesta manifestació s’oposava a les deportacions i detencions en els camps militars. També reivindicava la llibertat de moviment per les persones, obertura de fronteres, asil polític i possibilitat de viure als centres urbans.

Perquè estan ocupant i no estan a un Camp de Refugiats?

Les condicions dins dels camps de refugiats son diferents ja que cada un està gestionat per diferents autoritats militars. El principal problema en el camps d’Atenes es que estan situats molt lluny de la ciutat i les persones viuen quotidianament a un ambient deshumanitzador baix continus controls i limitacions. Com per exemple, els horaris que els hi imposen o una necessitat bàsica com menjar comporta hores d’espera (degut a que elles mateixes no els hi permeten cuinar).

Degut a tot això, algunes persones es neguen a entrar als Camps militars i prefereixen organitzar-se a través del suport mutu okupant espais buits des de fa molt de temps. Cal remarcar que si anessin als Camps militars rebrien un salari mensual (aproximadament 80€ per persona).

PER VENIR AL DINAR SI POTS AVISA’NS AL CORREU: dinarsolidaris@protonmail.com

Així ens podem organitzar millor per preparar el dinar (5€ per persona).